Найбільше від учорашньої стихії постраждали Фрунзенський і Комінтернівський райони Харкова, а також частина Московського району. Про це 5 липня повідомила журналістам голова адміністрації Фрунзенського району Тетяна Топчій.

За її словами, у Фрунзенському районі стихія знесла 409 дерев і залишила без світла близько 300 будинків (дані на ранок 5 липня). З дерев упало багато сухих гілок. При цьому в деяких місцях стихія повалила здорові дерева, тоді як сухостій залишився стояти. Від падіння гілок і дерев постраждали 7 автомобілів.

За словами Т.Топчій, наслідки стихії ліквідували всім районом, на прибирання території вийшли комунальники, вчителі, працівники соціальної сфери. Насамперед прибирали гілки і повалені дерева з проїжджої частини і пішохідних доріг. Уже о десятій годині вечора всіма дорогами району можна було проїжджати.

Довідка "SQ". Наприкінці червня в Харківській області встановилася дощова погода, кількість опадів у 2,5 рази перевищила норму. 4 липня через негоду впали сотні дерев, було затоплено декілька вулиць і вестибюлі двох станцій метро. "Таке стихійне явище, яке було вчора в Харкові, буває в середньому раз на 40 років", - заявили 5 липня "SQ" у Харківському обласному центрі гідрометеорології.