Вокзал "Харьков-Балашовский" открыт после реконструкцииВокзал "Харків-Балашовський" 5 червня відкрився після реконструкції. Про це повідомили "SQ" у прес-службі статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ).

Як повідомив начальник Південної залізниці Віктор Остапчук, у ході реконструкції був збережений архітектурний вигляд вокзалу. При цьому частину приміщень перепланували, встановили турнікетні системи, що працюють на "вхід" і на "вихід", на другому поверсі облаштували інтернет-кафе, а також впровадили цілу низку інших нововведень.

За інформацією В.Остапчука, під час Євро-2012 вокзал "Харків-Балашовський", розташований у десяти хвилинах ходьби від стадіону "Металіст", за необхідності готовий прийняти додаткові потяги з уболівальниками з Донецька та Києва.

Довідка "SQ". Станція "Харків-Балашовський" була здана в експлуатацію 17 грудня 1895 р. Після війни вокзал відбудували 1953 р.

У ході реконструкції у 2012 р. крім перепланування приміщень були реконструйовані дві платформи, упорядкована територія. У лівому крилі побудований приміський павільйон "на вихід", у якому передбачені квиткова каса, кімната міліції, медпункт, приміщення для чергового по залу вокзалу, побутове приміщення для прибиральників виробничих приміщень, камера зберігання, приміщення для чергових помічників начальника вокзалу.

У правому крилі побудований приміський павільйон "на вхід", у якому розміщено дві квиткові каси, приміщення для чергового по залу вокзалу, безкоштовний туалет та кімната для людей з обмеженими можливостями.

У центральній частині вокзалу розташовані зал очікування, кімната для пасажирів з дітьми, три квиткові каси дальнього сполучення, довідкова, архів, кабінет начальника вокзалу.