Власний кореспондент всеукраїнської газети "Робітнича газета", харківський журналіст Микола Гук став переможцем харківського обласного творчого конкурсу журналістів "Часопис-2012" і отримав перехідний знак "Зірка журналістики". Про це 5 червня повідомили "SQ" у Харківському обласному відділенні Національної спілки журналістів України. Вручення нагороди пройшло 4 червня в Харкові і було приурочено до Дня журналіста (відзначається 6 червня).

За даними облвідділення, переможцями конкурсу "Часопис-2012" у номінації "Новини" стали редактор газети "Дорожня карта" Віктор Козоріз, редактор ТО "Служба інформаційного мовлення" Харківської державної обласної телерадіокомпанії (ХГОТРК) Ігор Пятуха, спеціальний кореспондент інформаційного агентства "STATUS QUО" Олексій Грищенко.

У номінації "Аналітика" перемогли позаштатний кореспондент газети "Главное" Євген Ходун, редактор ХГОТРК Тетяна Медяник, редактор Служби інформаційного мовлення Галина Хлистун, блогер Юрій Чевордов.

У номінації "Публіцистика" перемогли кореспондент газети "Главное" Володимир Чистилін, редактор телебачення ХГОТРК Лариса Абаньшина, головний редактор ХГОТРК - Ірина Мироненко, кореспондент агентства "Медіапорт" Анна Гін.

У номінації "Журналістське розслідування" переміг заступник головного редактора газети "Главное" Леонід Логвиненко та інтернет-оглядач "Главного" Євген Зеленін.

У номінації "Вдалий дебют" перемогла кореспондент богодухівської районної газети "Маяк" Інна Ляшенко.

Переможцем у номінації "Краща районна газета" стала "Червона Зірка" з Чугуївського району, в номінації "Краща галузева газета" - "Новини "Електроважмашу" (редактор - Олександра Федорчук), "Краща газета вишів" - газета "Політехнік" Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

Подяку "За сприяння розвитку ЗМІ" вручили директору - головному редактору ІА "STATUS QUO" Олені Коноплі. Також журналістів відзначили нагородами різні установи та організації.

Як повідомив голова Харківської облвідділення Національної спілки журналістів Олександр Голуб, 4 червня в ході торжества в Спілці журналістів взяли 10 осіб, які працюють у ЗМІ Харкова та районів області. "Зараз регіональне відділення Спілки журналістів об'єднує близько 1,2 тис. осіб. П'ять років тому до облвідділення входило лише 600 журналістів. Як це не дивно, але привабливість Спілки журналістів зростає і для молодих, і для тих, хто вже закінчує свою творчу кар'єру" , - зазначив О.Голуб.

Довідка "SQ". Професійне свято працівників ЗМІ - День журналіста - відзначається в Україні щорічно 6 червня, в день прийняття в 1992 р. Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів. Це свято встановлене указом президента України від 25 травня 1994 р. (№ 251/94).