Вертолітний майданчик для надання медичної допомоги учасникам та гостям Євро-2012 обладнають у Харкові в рамках підготовки до чемпіонату. Про це 4 березня під час робочої наради з підготовки Харкова до Євро-2012 повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес.

За його словами, для обладнання вертолітного майданчика в центрі міста вже виділено місце. "Цей майданчик буде створено на території нового медичного центру для обслуговування сім'ї УЄФА, який ми плануємо побудувати разом з клінікою "Борис". Для роботи медцентру будуть закуплені машини швидкої допомоги, спеціально обладнані мотоцикли для медпрацівників і гелікоптер. Медичний центр планується відкрити в червні 2011 року", - зазначив Г.Кернес.

Довідка "SQ". Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 4 березня в Харкові на зустрічі з представниками УЄФА презентував концепцію надання медичної допомоги під час матчів Євро-2012. По закінченню презентації операційний директор Євро-2012 Мартін Каллен відзначив, що "система надання медичної допомоги в Харківській області розроблена на високому професійному рівні".

Цього літа в рамках підготовки до Євро-2012 в Харкові відкриється клініка "Борис" з відділенням швидкої допомоги, діагностичним і поліклінічним відділеннями.

У Харкові визначені базові установи охорони здоров'я, в яких буде надаватися медична допомога гостям чемпіонату Євро-2012. Це будуть Харківська обласна клінічна лікарня, Обласний клінічний центр урології та нефрології ім.В.Шаповала, міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної допомоги ім.Мещанінова і міська лікарня № 17.