У прокуратуру Харкова з початку року надійшло понад 300 заяв та повідомлень про злочини, учинені працівниками правоохоронних органів, у тому числі керівного складу. Про це 4 грудня повідомили в прокуратурі Харківської області.

За словами співробітника прокуратури Харкова Дмитра Спаскіна, усі зазначені в заявах факти були перевірені, але підтвердилися лише одиниці з них. За результатами розгляду заяв порушені чотири кримінальні справи стосовно працівників міліції, три з них розглядаються в судах. Зокрема, у Жовтневому районному суді розглядається справа за обвинуваченням дільничного інспектора Жовтневого райвідділу міліції в торгівлі наркотиками. Його звинувачують за ч. 2 ст. 307 (незаконний збут наркотиків) та ч. 3 ст. 364 (зловживання службовим становищем співробітником міліції) Кримінального кодексу. Установлено, що міліціонер торгував наркотиками на робочому місці. До суду справу було направлено на початку травня.

Окрім того, у судах розглядають ще дві справи: у рамках однієї з них начальника одного з сільських районних відділів МНС та начальника сектору карного розшуку райвідділу міліції в Харкові звинувачують в отриманні хабарів, у рамках іншої міліціонера батальйону конвойної служби Харківського міського управління міліції звинувачують у незаконному придбанні та зберіганні наркотиків без мети збуту.