Поблизу Центрального ринку Харкова в 2013 р. планується масштабна реконструкція. Про це на засіданні постійної депутатської комісії з гуманітарних питань Харківської міськради повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку міськради Сергій Дульфан. За його словами, реконструкція включатиме будівництво автостанції. "Уже завершується розробка проекту реконструкції транспортного вузла в районі Центрального ринку із зміною геометрії проїжджої частини. Ідеться про рух на провулках Піскуновському, Рогатинському, аж до вулиці Чоботарської", - розповів Дульфан.

Також директор департаменту транспорту і зв'язку зазначив, що в 2013 р. планується будівництво декількох об'єктів транспортної інфраструктури та міського електротранспорту. Зараз ведеться розробка проектно-кошторисної документації. Але, за словами Дульфана, обсяги фінансування об'єктів транспортної інфраструктури перевищують показники останніх кількох років.

Дульфан нагадав, що наступного року реконструюватимуть трамвайні переїзди на перетині вул.Академіка Павлова та пр.Московського і вул.Академіка Павлова та вул.Героїв Праці. Окрім того, в рамках реконструкції площі Рози Люксембург трамвайні колії від початку Московського проспекту і через всю площу до мосту перекладатимуть новим способом.

Також Дульфан підкреслив, що перекладку трамвайних колій на вул.Греківській завершать 8 грудня. Однак асфальт на проїжджій частині вулиці в зв'язку з несприятливими погодними умовами вкладатимуть тільки навесні. "Але автомобілі все одно зможуть їздити на вул.Греківській узимку. Можливість проїзду там забезпечена", - додав Дульфан.

Під час засідання комісії міськради депутати розглянули внесення змін до Програми будівництва та розвитку Харківського метрополітену на 2010-2015 рр.., а також схвалили Програму розвитку міського електротранспорту в Харкові на 2013 - 2015 рр. Згідно з проектом програми розвитку електротранспорту, наступного року в Харкові планується будівництво п'яти об'єктів міського електротранспорту, капітальний ремонт 20 трамвайних вагонів, 5 тролейбусів, 12 км трамвайних шляхів, 5 трамвайних переїздів і 5 тягових підстанцій. Також реконструюють 10 трамвайних переїздів, 25 км трамвайних колій, 20 км кабельних мереж та 20 км контактних мереж. Крім того, буде придбана спецтехніка і устаткування для п'яти харківських транспортних комунальних підприємств і для КП "Харківський вагоноремонтний завод".

Кошторис витрат на реалізацію цих програм поки не затверджениий у зв'язку з тим, що бюджет Харкова на 2013 р. ще не прийнятий.