У талисманов Евро-2012 появились имена - Славек и СлавкоРезультати конкурсу імен для талісманів Євро-2012 були озвучені 4 грудня на прес-конференціях у Києві та Варшаві. За результатами конкурсу перемогла пара імен Славек і Славко. Про це повідомив інформаційний центр "Україна 2012".

Всього в конкурсі були представлені три пари імен. Крім Славек і Славко це були Шемко і Стримко, Клемек і Ладко. Голосувати за імена для талісманів можна було трьома способами: через офіційний сайт УЄФА, у всіх ресторанах МакДональдс в Україні та Польщі, під час виїзних церемоній презентації Талісманів у всіх приймаючих містах.

Довідка "SQ". Талісмани представляють собою двох футболістів, одяг кожного з яких забарвлена в національні кольори - червоно-білий (Польща) і синьо-жовтий (України). Волосся героїв талісманів теж мають національне забарвлення, в ногах у кожного талісмана м'яч, тому стає зрозумілим, що їх об'єднує гра. Розробкою талісманів чемпіонату займалася компанія "Warner".

Талісмани Євро-2012 16 листопада були презентовані у Варшаві (Польща). Тур талісманів по Україні розпочався зі Львова (20-21 листопада), потім талісман відправився до Донецька (23-24), Харків (26-27), після чого до Києва (28-29).

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та України. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві.