Пасажирський потяг Харків-Київ (№ 63) планується знову пустити через Полтаву. Про це 4 вересня повідомили "SQ" в прес-службі ДП "Південна залізниця". Через Суми потяг пустили з 27 травня 2012 р., коли був уведений в дію новий літній графік руху. У результаті експлуатації поїзда з'ясувалося, що нововведення потрібно підкоригувати, оскільки частину шляху сумського напрямку доводиться долати на дизельній тязі. Електротяга значно дешевша за тепловозну, а шлях через Полтаву повністю електрифікований. Якщо потяги ходитимуть через Полтаву, це підвищить рентабельність перевезень.

Як зазначили в прес-службі, рішення про зміну розкладу та маршрутів руху потягів приймаються в ДАЗТУ "Укрзалізниця". Зараз в адміністрації залізниць вирішують питання про зміну маршруту. Тому в касах квитки продаються лише до 29 вересня. "Скасовувати поїзд № 63 не планується, оскільки він дуже затребуваний пасажирами", - повідомили в прес-службі.

 

Довідка "SQ". Поїзд "Оберіг" № 63/64 маршруту Харків-Київ відправляється з Харкова о 20.37, прибуває до Києва о 6.12. Час у дорозі - 9 годин 35 хвилин. Відправлення з Києва - о 22.40, прибуття до Харкова - о 7.47.