Міжнародний байкерський фестиваль "МotoGonevo 2012" сьогодні, 4 серпня, проходить на пл.Свободи в Харкові. Приблизно о 13.00 на головній площі міста розпочався рок-концерт за участю груп "On level" і "Білі крила". Приблизно в цей же час на площу прибула колона байкерів - учасників фестивалю. Вони організували виставку мототехніки, яка тривала впродовж заходу.

Як повідомив журналістам співорганізатор фестивалю Олександр Абрамов, останнім часом рух мотоциклістів дуже потужно набирає силу в Україні, байкери активно проводять пробіги та фестивалі. Одна із цілей проведення фестивалю - показати, що мотоцикліст - такий же учасник руху, як інші. "Все це робитья для того, щоб в Україні до мотоциклістів ставилися так, як до них ставляться в Європі, тобто як до абсолютно рівноправних учасників руху. А поки водії автомобілів вважають, що якщо мотоцикл менше автомобіля, то він повинен завжди уступати дорогу. А ми - байкери, всупереч усталеним думкам, дотримуємося правил дорожнього руху в першу чергу", - повідомив Абрамов.

За його словами, сьогодні до 12.00 на фестивалі зареєструвалося 600 екіпажів, але учасники продовжують прибувати. "Сама далека точка, з якої приїхали на фестиваль, - Хабаровськ (Росія), а сама далека країна - Болгарія. Є учасники з Санкт-Петербурга, Москви, Нижнього Новгорода та Бєлгорода (усі - Росія), а також - з усіх обласних центрів України. Перший день фестивалю пройшов на базі відпочинку на Старому Салтові. Після виставки на пл.Свободи байкери знову повернуться на базу відпочинку, де для них теж пройдуть рок-концерти, завершиться фестиваль завтра ", - зазначив Абрамов.

Довідка "SQ". У травні в Харкові також відбувся фестиваль байкерів, який зібрав близько 300 мотоциклістів. Тоді байкери зібралися на пл. Рози Люксембург, після чого колоною вирушили на міжнародний байк-фестиваль під Мерефу Харківської області.