У Новій Водолазі Харківської області судять водія автобуса "Mitsubishi", в якому 30 березня в результаті ДТП загинули три людини і ще 18 отримали травми різного ступеня тяжкості. Водія звинувачують у порушенні правил безпеки, яке призвело до загибелі кількох осіб (ч.3 ст. 286 КК України), йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Справу почали розглядати 1 червня. Про це 4 липня повідомив "SQ" адвокат потерпілих у справі Павло Жигілій.

За словами адвоката, у нього є претензії до досудового слідства. "На мій погляд, слідство не розібралося з виновністю керівників підприємства-перевізника. Водій два тижні поспіль працював без вихідних, здійснюючи по два рейси на день. Окрім того, незважаючи на те, що результати експертизи показали, що автобус був технічно справний, у мене в цьому є обгрунтовані сумніви", - заявив П.Жигілій. За його словами, потерпілі подали цивільні позови про відшкодування з автоперевізника.

Він також повідомив, що кримінальну справу щодо водія вантажівки "МАЗ" порушено не було, оскільки слідство дійшло висновку, що у нього не було технічної можливості запобігти аварії й у сформованих умовах він діяв правильно.

Довідка "SQ". 30 березня о 18.05 на трасі Харків-Сімферополь зіткнулися автобус "Mitsubishi", що слідував маршрутом Харків - Кегичівка (віз 28 пасажирів), та вантажівка "МАЗ". Обидві машини перекинулися. Три людини загинули і 18 осіб були травмовані і доправлені до лікарні. Серед травмованих четверо дітей - дівчатка 2002 і 2003 рр. р. і хлопчики 2005 і 2008 рр.н.