Начал курсировать второй регулярный авиарейс Харьков - МоскваРосійська авіакомпанія "UTаir" відкрила ще один регулярний рейс Харків-Москва ("Внуково"). Про це "SQ" повідомили в Міжнародному аеропорту "Харків".

Польоти за маршрутом Харків-Москва тепер здійснюються щодня не тільки о 6.00, а й о 13.40. Рейси виконуються на літаках "ATR-42" і "ATR-72" виробництва франко-італійського концерну "ATR". Авіалайнери розраховані на 46 і 70 пасажирів відповідно.

Вартість перельоту Харків-Москва - від 99 євро. При купівлі квитків в обидва кінці компанія "UTаir" надає знижку, і тоді ціна перельоту з Харкова до Москви і назад складає 189 євро.

Довідка "SQ". Основний офіс авіакомпанії "UTаir" розташований у Ханти-Мансійську (Російська Федерація). До групи "UTаir" входять ВАТ "Авіакомпанія "Ютейр", ТОВ "Ютейр-Експрес", ТОВ "Авіакомпанія "Ютейр-Україна", ЗАТ "Ютейр-Карго", ВАТ "Нафтоюганський ВАТ", "Helisur", "UTairEuropes.ro", "UTairSouthAfrica (Pty) Ltd" і "UTairIndia". Відповідно до бізнес-плану на 2011 р., компанія планує здійснити перевезення понад 7 млн. пасажирів. Парк літаків компанії "UTаir" налічує більше 200 одиниць техніки, що є найбільшим у країні.

Міжнародний аеропорт "Внуково" - третій у Російській Федерації за кількістю перевезених пасажирів. Протягом року обслуговується близько 120 тисяч рейсів більш ніж 200 різних авіакомпаній з Росії, СНД і далекого зарубіжжя. Пропускна здатність - 6 тис. 800 пасажирів і 45 злетів/посадок на годину. У комплексі аеродрому - дві злітно-посадкові смуги. Аеропорт працює цілодобово і без вихідних.

Міжнародний аеропорт "Харків" наразі реконструюється в рамках підготовки до Євро-2012. Старт проекту був даний 1 квітня 2008 р., коли компанія "Нью Системс АМ" (група "DCH", президент - генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський) виграла конкурс на оренду цілісного майнового комплексу харківського аеропорту. Новий термінал харківського аеропорту був відкритий у серпні 2010 р.