"Завідувачку дитсадка № 317, у якому отруїлися діти, ніхто звільняти не збирається", - заявила "SQ" директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

За її словами, спеціальна комісія вже закінчила службове розслідування. "Так, комісія винесла кілька зауважень щодо завідувачки садка. Більшою мірою вони збігаються з висновками міської санепідемстанції (міськСЕС): йдеться про знижений рівень контролю за станом харчоблоку, за персоналом. Але це не означає, що потрібно відразу приймати репресивні заходи, адже в принципі цей садок на хорошому рахунку. Навіть батьки дітей, які отруїлися вже переживають про долю дитсадка та його директора", - відзначила О.Деменко.

Вона також повідомила, що завідувачка садка зараз знаходиться на лікарняному. "Вона дуже переживає через те, що трапилося і сама потребує моральної підтримки. Як тільки завідувачка вийде з лікарняного, вона сама вирішить, чи залишатися їй на цій посаді або піти з роботи", - підкреслила О.Деменко.

Коментуючи слова харківського міського голови Геннадія Кернеса про те, що завідувачка садка "не має морального права залишатися на посаді й повинна бути звільнена", О.Деменко відзначила: "Геннадій Кернес - чудовий батько, він хвилююче ставиться до ситуацій, що стосуються здоров'я дітей. Тому більшою мірою його висловлювання були на емоціях".

Довідка "SQ". 20 квітня в дитсадку № 317 (вул. Командарма Уборевича, 30-Г) сталося масове отруєння дітей. Одна дитина була доправлена до лікарні. Як повідомила головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова, причиною отруєння стала стафілококова харчова інтоксикація. За її словами, за результатами лабораторних досліджень у трьох співробітників дитсадка (двох кухарів та комірника) був виявлений стафілокок. Вона підкреслила, що в їдальні дитсадка продовжують готувати їжу, там проведено санітарну обробку.

Як пізніше заявив Г.Кернес, "керівник дитячого дошкільного закладу, з чиєї халатності та некомпетентності здоров'я дітей могло піддаватися навіть мінімального ризику, не має морального права залишатися на посаді і повинен бути звільнений". "Не можна довіряти здоров'я дітей людині, яка не тільки не вміє забезпечити ідеальну чистоту на кухні, а й свідомо ризикує здоров'ям дітей, не поспішаючи бити тривогу при перших симптомах і сподіваючись на авось", - зазначив Г.Кернес.