Королева Нідерландів Беатрікс Вільгельміна Армгард планує відвідати ігри голландської збірної з футболу, які пройдуть у Харкові в червні під час Євро-2012. Про це 4 січня повідомив журналістам директор Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко.

За його словами, зараз ведуться переговори про приїзд королеви. 23 січня в Харкові будуть представники голландців, які займаються пошуками резиденції. Королева Нідерландів хоче бути присутньою на всіх трьох матчах збірної.

Також О. Нечипоренко зазначив, що є імовірність, що матч між збірними Нідерландів і Німеччини в Харкові відвідає канцлер Німеччини Ангела Меркель.

"Звичайно, на іграх кожної збірної будуть присутні високопоставлені особи. Ми готуємося до цього. Також можу сказати, що під час Євро-2012 Україну планують відвідати близько 2 тис. американців. За всі 10 днів у Харкові під час матчів єврочемпіонату побувають близько 200 тисяч уболівальників", - додав директор департаменту.

Довідка "SQ". Згідно з жеребкуванням, що відбулося 2 грудня, збірна Нідерландів зіграє в Харкові всі три матчі групового етапу Євро-2012: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.