У міжнародному аеропорту "Харків" встановлять два телескопічних трапа виробництва компанії "TyssenKrupp" (Німеччина). Про це повідомив портал "Аvianews".

За інформацією порталу, спочатку проект нового пасажирського терміналу в аеропорту "Харків" передбачав встановлення трьох телетрапів. Але на сьогодні вирішено встановити два "рукави". Телетрапи вже готові і будуть в найближчі тижні доставлені до Харкова з заводу в Іспанії.

Рукава прикріплять до спеціальних галерей, які будуть прибудовані до нового терміналу. Їх проектування вже завершено, і найближчим часом аеропорт почне заливати фундамент нових споруд.

Однак використовуватися телескопічні трапи почнуть лише навесні, коли новий перон і нова смуга будуть з'єднані, що дасть можливість літакам підрулювати безпосередньо до терміналу і пристиковується до "рукавів".

Також в харківському аеропорту вже почався частковий демонтаж старої злітно-посадкової смуги (ЗПС), оскільки її перетинає нова магістральна руліжна доріжка. Крім того, для кожного об'єкта необхідно провести сертифікацію. Очікується, що нова ЗПС буде з'єднана з новим пероном, який розташований біля пасажирського терміналу, навесні 2012 р.

Довідка "SQ". У Міжнародному аеропорту "Харків" з 28 листопада 2011 р.  введена в експлуатацію нова злітно-посадкова смуга довжиною 2500 метрів. Одночасно з нею продовжує діяти стара смуга. Однак її довжина, доступна для зльотів і посадок, обмежена 1500 метрами.

Світлосигнальне обладнання на новій смузі ще не працює. Сертифікацію цього устаткування, а також спеціальних радіомаяків, які використовуються для неточного заходу на посадку, в аеропорту розраховують завершити до 12 грудня. До цього моменту нова смуга може використовуватися для посадки тільки в денний час доби при видимості не менше 5 тис. метрів.