Низку харківських маршруток обладнали системою ГЛОНАСС/GPS-моніторингу й контролю транспорту "АвтоТрекер". Про це повідомили "SQ" у прес-службі компанії "Російські навігаційні технології".

Зокрема, систему "АвтоТрекер" на своїх маршрутках у Харкові встановило автотранспортне підприємство "АТП 16329". Тепер маршрутки № 163, 166т, 172, 175, 177, 178т, 189, 190Т, 195, 200, 628 і 659 обладнані системою GPS-моніторингу та контролю, що дозволить підприємству-перевізнику оперативно відстежувати місцезнаходження і швидкість усіх автобусів. При цьому буде вестися журнал з докладною історією руху автобусів.

Як повідомив начальник майстерні "АТП 16329" Сергій Липовий, впроваджена система дозволила оптимізувати рух транспорту, різко підвищила дисципліну водіїв і значно полегшила роботу диспетчерів. "Система "АвтоТрекер" контролює і наш вантажний, і пасажирський транспорт. Зокрема, ми бачимо, чи знаходяться транспортні засоби на лінії, наскільки точно вони дотримуються розкладу руху ", - зазначив Липовій.

Нагадаємо, що в липні таку ж систему "АвтоТрекер" встановила на свої автомобілі ДАІ Дніпропетровської області.

Довідка "SQ". Глобальна навігаційна супутникова система (ГЛОНАСС, GLONASS) - радянська і російська супутникова система навігації, розроблена на замовлення Міністерства оборони СРСР. Одна з двох функціонуючих на сьогодні систем глобальної супутникової навігації.