Президент ТМ "Тriolan" заявил о рейдерском захвате сайта компанииДоменне ім'я triolan.ua піддалося рейдерському захопленню. Про це 3 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив президент ТМ "Тriolan" Роман Сальников. За його словами, деякі особи 30 вересня близько 9 ранку незаконним чином захопили і переоформили доменне ім'я.

Зараз на сайті triolan.ua розміщене фото собаки зі шматком кабелю і повідомлення, в якому, зокрема, йдеться: "До вас звертається єдиний законний власник торговельної марки "Тriolan". У зв'язку з незаконним використанням доменного імені та торговельної марки "Тriolan" робота сайту припинена. До моменту врегулювання фінансово-правових питань із моїм бренд-менеджером з використання ТМ "Тriolan" користування сайтом обмежене. Особи, які використовують ТМ "Тriolan" без ліцензійних договорів з моїми законними представниками, будуть притягнуті до відповідальності, передбаченої Кримінальним кодексом України".

"У нас є припущення, хто міг це зробити, але фактів поки що немає", - зазначив Р.Сальников. Він повідомив, що з приводу того, що сталося подані заяви до міліції.

Також Р.Сальников відзначив, що відразу після захоплення сайту на ньому з'явилися логотипи компанії "Max Net" (зараз їх уже немає). Тому виникло припущення, що "Max Net" може мати відношення до події. Представник власників компанії "Max Net" Станіслав Школа повідомив, що вона входить до групи компаній "Тriolan". "Та непорядність, яку ми бачимо, - це дії посадових осіб компанії, стосовно яких ми від імені власників подали заяву до правоохоронних органів, і вони проводять відповідні дії", - повідомив він.

Як заявив Р.Сальников, торговельною маркою "Тriolan" володіє ТОВ "Прес-центр", директором якого він є. У той же час у ході прес-конференції директором ТОВ "Прес-центр" представився Андрій Суслов, який заявив, що Р.Сальников не є директором цієї компанії з 16 травня. "Зараз ведуться судові розгляди, ініційовані засновниками компанії "Прес-центр" щодо третіх осіб, які всіляко намагаються заволодіти як доменом, так і ТМ "Тriolan", - заявив Р.Сальников. А.Суслов повідомив, що "всі заяви Р.Сальникова про те, що він представляє компанію "Прес-центр", голослівні, поки нас не розсудить суд". У свою чергу Р.Сальников заявив, що А.Суслов і є одним з представників рейдерської групи.

Р.Сальников додав, що робота компанії "Тriolan", незважаючи на проблеми з сайтом, триває, і послуги надаються. Всю інформацію, яка була на сайті www.triolan.ua, зараз можна побачити на сайті www.triolan.com.

Довідка "SQ". В Україні під ТМ "Тriolan" працюють 11 провайдерів у десяти містах України.