Под Харьковом выявлено масштабное производство самопального бензинаПодаткова міліція Харківської області виявила підпільний цех із випуску самопального бензину і дизельного палива в сел. Васищеве Харківського району. Про це 3 вересня повідомили в прес-службі податкової міліції.

Для нелегального виробництва підприємці придбали 20 резервуарів, обладнання для виготовлення бензину, газолін на 1,5 млн. грн. Вони виробили бензин і дизельне паливо, підробили документи для реалізації, половину виробництва оформили на неіснуючі фірми, іншу половину на фірми - банкрути.

Оперативні співробітники податкової міліції викрили злочин і спіймали учасників групи на гарячому, у момент виїзду фури з бензином і з фіктивними документами. В офісах, на виробництві та в сховищах підприємців було виявлено та вилучено більше 60 тис. л. бензину загальною вартістю 400 тис. грн., 10 тис. л. дизельного палива вартістю 80 тис. грн., 300 тис. л. газового конденсату (на 1,5 млн. грн.), паливно-мастильні матеріали майже на 2 млн. грн.

Також були вилучені бухгалтерські документи, комп'ютери та гроші. У ході проведення заходів на території бази затримана автоцистерна, в якій знаходилося 97 тис. л. бензину загальною вартістю 300 тис. грн. Зразки бензину і дизельного палива вилучені для експертизи. Ведеться слідство.