Співробітники Харківського міського управління міліції затримали двох молодих людей 1989 р.н., які викрали дві гранітні кулі, що прикрашали набережну річки Харків. Як повідомив офіційний сайт Головного управління МВС України в Харківській області, в ніч з 31 липня на 1 серпня молоді люди, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, відбили кулі від паркану на Червоношкільній набережній та віднесли їх до себе додому. 2 серпня правоохоронці виявили кулі вдома у підозрюваних, які зізналися у крадіжці.

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб; карається арештом терміном від трьох до шести місяців або обмеженням волі терміном до п'яти років). Також встановлюється розмір збитку, який був нанесений комунальній власності територіальної громади Харкова.

Довідка "SQ". У 2008 р. у Харкові почали реконструювати Червоношкільної набережної. В той рік була введена в експлуатацію 1-а черга, 2-у чергу набережній здали в 2009 р., 3-ю-у 2010 р. 20 липня 2011 р. після капітального ремонту була відкрита Нетеченська набережна (від ул.Мар'їнскої до вул. Конєва).