В "Горэлектротрансе" проведут финансовую проверкуНа ХКП "Міськелектротранс" проведуть фінансову перевірку із залученням КРУ та податкової інспекції. Про це повідомив "SQ" голова первинної профспілкової організації Всеукраїнської професійної спілки "Захист справедливості" ХКП "Міськелектротранс" Андрій Ільгов.

За його словами, таке рішення було прийняте 2 серпня на зборах у 3-му тролейбусному депо за участю прокурора Харкова Євгена Поповича, директора департаменту транспорту і зв'язку міськради Сергія Дульфана, колективу підприємства та уповноважених профспілки. Особистий контроль за перевіркою взяв на себе прокурор міста. Крайній термін для отримання результатів - 22 серпня.

До прокуратури так само були передані вимоги акції протесту, що пройшла 2 серпня. За словами А.Ільгова, прокурор Харкова взяв питання про виплату заборгованості із зарплати на підприємстві на особистий контроль. За його словами, заборгованість підприємства до Пенсійного фонду складає 40 млн.грн. Прокуратура подала позови з цього приводу до Господарського суду, частково вони розглянуті і передані до виконавчої служби. Однак накопичилася нова заборгованість 3,4 млн.грн.

Наступна зустріч працівників підприємства, профспілки, представників прокуратури призначена на 8 серпня.

Довідка "SQ". У зв'язку з реформуванням ХКП "Міськелектротранс" рішеннями сесії Харківської міськради в місті створено п'ять комунальних підприємств: "Салтівське трамвайне депо", "Жовтневе трамвайне депо", "2-е тролейбусне депо", "3-е тролейбусне депо" і "Міськелектротранс-сервіс".

2 серпня в Харкові на маршрути не вийшло 76 тролейбусів. Водії та кондуктори ХКП "Міськелектротранс" провели попереджувальну акцію протесту проти реорганізації підприємства.