Швидкісний потяг виробництва Крюківського вагонобудівного заводу (КВБЗ) № 161/162 почав курсувати 2 квітня за маршрутом Харків-Київ. Як повідомили "SQ" у прес-службі Південної залізниці, перший склад локомотивної тяги вітчизняного виробництва, розрахований на рух зі швидкістю до 160 км/год, отримав категорію фірмового потягу 1-го класу.

Прес-служба Південної залізниці з посиланням на начальника пасажирської служби Південної залізниці Володимира Гуляєва звернула увагу на те, що цей поїзд вирушає з Харкова о 7.14 ранку, прибуває до Києва о 12.56. Зі столиці назад вирушає о 17.30, а о 23.10 (на 10 хвилин раніше, ніж раніше) прибуває на перон харківського вокзалу.

На ПЗ також зазначили, що оскільки на станції Огульці поїзд робитиме технічну зупинку (без посадки-висадки пасажирів), то на вокзалі "Полтава-Київська" склад буде стояти всього 3 хвилини замість колишніх 18-ти. "Також звертаю увагу полтавчан на те, що зі станції "Полтава-Київська" до столиці поїзд вирушатиме о 9.18 (як і колись), а до Харкова - о 21.11, тобто на 15 хвилин раніше", - повідомив В.Гуляев.

На Південній залізниці також повідомили, що в травні за маршрутом Харків - Київ буде пущений прискорений поїзд "Hyundai", після чого швидкісний Крюківський склад буде курсувати за маршрутом Харків - Сімферополь.