Адміністрації нічного клубу "Drive" невідомо, з яких причин влада міста хоче його закрити. Як розповіли "SQ" у клубі, про рішення закрити заклад його адміністрації стало відомо із засобів масової інформації. Жодних передумов, за їхніми словами, для подібних заяв не було. Адміністрація не отримувала будь-яких попереджень, а термін оренди клубу минулого року продовжили ще на рік. Таким чином, "Drive" може працювати в приміщенні ДК до кінця літа цього року.

"Ми не будемо перешкоджати діям влади, просто хочемо дізнатися, чому заяву про закриття було зроблено в такій формі. Відповіді на це питання ми намагаємося домогтися в Департаменті комунального господарства. Проте, якщо нас усе-таки виселять, чинити опір не будемо", - розповіли в клубі. За словами адміністрації, у разі, якщо клубу дадуть спокійно допрацювати до кінця терміну оренди, у керівництва "Drive" буде можливість підшукати інше місце для цього закладу. Тим не менш, у "Drive" не виключають, що знайти місце для подібного клубу в Харкові буде досить складно.

"Ми не позиціонуємо себе як гей-клуб. У нас збирається різна публіка. Так, представники гей-співтовариства іноді у нас відпочивають, але вони ведуть себе абсолютно нормально, тому у нас немає причин відмовляти їм у відвідуванні нашого закладу. До того ж, у "Drive" вже три роки проходять вечори для літніх людей, і вони теж дуже засмутилися, коли дізналися про рішення закрити клуб", - підкреслили в адміністрації закладу.

Довідка "SQ". 28 березня на засіданні виконкому мер дав доручення начальнику управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна міськради Володимиру Солошкіну вирішити питання із закриттям клубу "Drivе", який розміщується в Палаці культури Червонозаводського району (пл. Руднєва, 19-А).

Всеукраїнська громадська організація "Гей-форум України" заявила про те, що недавні слова харківського міського голови Геннадія Кернеса про виселення гей-клубу "Drive" з Палацу культури Червонозаводського району є дискримінацією сексуальних меншин.