Суд закрыл уголовные дела против двух харьковских чернобыльцевКиївський районний суд Харкова задовольнив скарги адвокатів чорнобильців Володимира Білоєнко і Петра Прокопенка і закрив порушені стосовно них кримінальні справи за звинуваченням у підробці документів. Про це 3 лютого розповів "SQ" П.Прокопенко.

За його словами, суд прийняв рішення 2 і 3 лютого, а 9 лютого буде розглядатися аналогічна скарга адвоката голови Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимира Проскуріна. "Скарги наших адвокатів задоволені повністю. Справи ці були незаконні, оскільки не було не тільки підстав для їх порушення, а й самих фактів злочинів, за якими вони порушені", - заявив П.Прокопенко.

Довідка "SQ". 16 грудня В.Проскурін був примусово доставлений до міліції. В цей же день був затриманий П.Прокопенко. 17 грудня їх знову викликали на допит. Також викликали на допит В.Білоєнка. Як повідомили в міліції, чорнобильців допитували як свідків у кримінальних справах про підробку документів (ст. 358 КК України). Справи були порушені за фактами передачі до Пенсійного фонду недостовірних відомостей для нарахування пенсій чорнобильцям.

Адвокат В.Проскуріна подав заяву до Київського районного суду Харкова про неправомірність порушення кримінальної справи за фактом подачі його підзахисним недостовірних документів для присвоєння статусу чорнобильця, адвокати двох інших чорнобильців також оскаржили в суді порушення кримінальних справ.