Підприємці, які мітингують на Майдані Незалежності в Києві, вимагають повторного вето президента на Податковий кодекс. Про це повідомив сайт "РБК-Україна".

Як заявив "SQ" 2 грудня голова Харківської міськорганізації профспілки підприємців Олександр Шармар, харківські підприємці теж вимагають від президента Віктора Януковича ветувати прийнятий Верховною Радою Податковий кодекс. Решта їх вимог не змінилася: відставка Кабінету міністрів і голови Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайла Бродського, а також перевибори депутатів Верховної Ради.

Крім того, О.Шармар повідомив, що сьогодні до мітингувальників у Києві приходив народний депутат Сергій Терьохін (фракція БЮТ). Він зачитав учасникам акції запропоновані В.Януковичем поправки до Податкового кодексу. "Він прийшов за півтори години до голосування у Верховній Раді. Ці поправки нас не влаштовують: це завуальований старий Податковий кодекс", - підкреслив О.Шармар.

За його словами, у понеділок, 6 грудня, відбудеться ще одна всеукраїнська акція протесту проти Податкового кодексу. У столицю приїде додаткова група харківських підприємців. "Ми зберемо максимальну кількість людей - ще не менше 2 тисяч осіб", - зазначив голова Харківської міськорганізації профспілки підприємців. Також, за словами О.Шармара, акція протесту пройде 6 грудня у Харкові. Мітингувальники мають намір зібратися об 11.00 на площі Свободи і пройти вул. Сумською до будівлі міськради. О.Шармар зазначив, що в акції заявлена участь близько тисячі осіб, але він розраховує, що прийде не менше 10 тис. підприєців.

Також голова профспілки заявив, що завтра, 3 грудня, він має намір зустрітися з харківським міським головою Геннадієм Кернесом. "Мені зателефонувала секретар Геннадія Адольфовича і запросила на зустріч з мером завтра о 17.00. Я приїду на цю зустріч", - заявив О.Шармар.

Довідка "SQ". 18 листопада Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. З 16 листопада у Києві та інших містах країни відбуваються акції протесту підприємців проти прийняття цього кодексу. Підприємці вимагали від В.Януковича ветувати документ. У Харкові, зокрема, масові акції пройшли 25 і 29 листопада.

30 листопада президент України В.Янукович заявив, що він наклав вето на Податковий кодекс.

2 грудня в парламент надійшли 25 сторінок поправок президента України В.Януковича до Податкового кодексу. Президент, зокрема, порекомендував парламенту зберегти діючу спрощену систему оподаткування. "Для уникнення таких ризиків вважаю за необхідне зберегти чинну спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва", - зазначив президент. Також він запропонував виключити норми про те, що спрощенець повинен мати не більше 4 найманих працівників, а обсяг його прибуткуу не може перевищувати 600 тис.грн. на рік.

Близько 16.10 Верховна Рада приступила до розгляду нової редакції Податкового кодексу, о 16.45 нова редакція кодексу була прийнята.