Державна адміністрація залізничного транспорту (ДАЗТУ) "Укрзалізниця" призначила на 5 жовтня (п'ятниця) додатковий третій рейс швидкісних електропоїздів "Інтерсіті+" Київ - Харків. Про це 2 жовтня повідомили "SQ" у прес-службі "Укрзалізниці". На 7 жовтня (неділя) призначений рейс швидкісного потягу з Харкова до Києва.

За даними прес-служби, "Український експрес" 5 жовтня вирушить зі станції Київ-Пасажирський о 12 год. 15 хв. і прибуде до Харкова о 16 год. 45 хв. 7 жовтня з Харкова поїзд вирушить о 13 год. 31 хв. і прибуде до Києва о 18 год. 00 хв. Попередній продаж квитків буде відкритий найближчим часом. Якщо запропонований денний рейс буде користуватися попитом, "Українські експреси" будуть відправлятися щоп'ятниці з Києва до Харкова і щонеділі з Харкова до Києва, таким чином, разом з існуючими рейсами, в п'ятницю і неділю "Українські експреси" будуть здійснювати три рейси на день .

"Рішення про призначення третього експериментального рейсу швидкісних електропотягів було прийняте на основі проведених маркетингових досліджень і моніторингу пасажиропотоку. П'ятниця і неділя - дні максимального попиту, коли ми маємо практично повну населеність існуючих рейсів. Тож призначаємо третій рейс саме на ці дні", - повідомив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Ігор Гладких.

За його словами, в середньому за три дні до відправлення вечірнього рейсу "Інтерсіті+" Київ - Харків квитки на нього вже викуплені. "З уведенням третього рейсу у пасажирів з'явиться можливість вибирати найбільш зручний час для подорожі", - додав він.

Довідка "SQ". З моменту впровадження швидкісного руху (27 травня 2012 р.) на території України послугами електропоїздів "Український експрес" скористалося більше 348 тис. осіб. Найбільш затребуваним маршрутом "Український експресів" залишається напрямок Харків - Київ - Харків, населеність якого становить більше 80%.