Міністерство внутрішніх справ і управління МВС на Південній залізниці неодноразово зверталося до керівництва ГАЖТ "Укрзалізниця" з проханням продавати залізничні квитки громадянам за паспортами. Про це 2 серпня заявив журналістам начальник УМВС на Південній залізниці Андрій Мельниченко.

За його словами, введення іменних квитків значно полегшить розслідування злочинів, скоєних у поїздах, зокрема, крадіжок. "Якщо будуть іменні квитки, особистість злодія швидко встановлять", - зазначив А.Мельниченко.

"Нам говорять, що іменні квитки - це порушення конституційних прав і свобод громадян. А як тоді бути з людьми, які стають жертвами злочинів у поїздах? У авіатранспорті, наприклад, уже давно квитки продаються тільки за наявності паспорта", - заявив О.Мельниченко .

Окрім того, іменні квитки потрібні для того, щоб швидко встановити особи потерпілих і загиблих у разі аварії потягу, а також для того, щоб постраждалі швидше отримали страховку. "Іменні квитки також полегшать боротьбу з квитковими спекулянтами", - заявив А.Мельниченко.