С 1 сентября в харьковском метро перестанут действовать жетоны

З 1 вересня в харківському метрополітені не можна буде оплатити проїзд жетоном. Відповідне оголошення з'явилося на станціях метро. "З 1 вересня 2012 р. на станціях метрополітену припиняється оплата за проїзд за допомогою жетонів. Просимо використати жетони до встановленого терміну", - сказано в оголошенні.

Нагадаємо, з 24 квітня проїзд у харківському метро здійснюється за допомогою паперових квитків, з того ж дня перестали продавати жетони, для раніше придбаних жетонів на кожній станції залишили по одному турнікету. Також оплатити проїзд можна за допомогою безконтактної картки.

Довідка "SQ". Харківський метрополітен займає друге місце в Україні за протяжністю (35,59 км), а також за кількістю перевезених пасажирів (у середньому - близько 800 тис. пасажирів на добу). У харківському метро - 29 станцій, рухомий склад - 321 вагон, три лінії - Холодногірсько-Заводська, Салтівська та Олексіївська. За останні 10 років у харківському метро в експлуатацію були введені три станції Олексіївської лінії - "Ботанічний сад", "23 Серпня" і "Олексіївська". Зараз будується станція "Перемога".