Заборгованість із зарплати на ВАТ "Ізюмський тепловозоремонтний завод" (ІТРЗ, Харківська область) планується погасити до 15 вересня. Про це 1 липня на зустрічі з працівниками заводу заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, повідомив сайт "Обрії Ізюмщини". За словами губернатора, погашення заборгованості відбудеться незалежно від того, як складеться ситуація з планом санації заводу.

М.Добкін зазначив, що недавно після звернення до прокуратури на заводі був змінений санатор. Тепер новому санатору потрібно погодити план санації. Він написав листа губернатору і президенту України Віктору Януковичу, в якому скаржиться, що його можливості з відновлення роботи підприємства обмежені, оскільки план санації не узгоджений. "Я два рази розмовляв з першим заступником міністра інфраструктури України Костянтином Єфименком. Він повідомив, що з планом санації погодитися не може, оскільки до цього документу є претензії", - зазначив М.Добкін.

За його словами, К.Єфименко не заперечує проти того, щоб область взяла завод на баланс під відповідальність губернатора. При цьому К.Єфименко гарантував, що паралельно вестиметься оформлення потрібних для такої передачі документів, "щоб це на роки не розтягнулося".

Довідка "SQ". ВАТ "Ізюмський тепловозоремонтний завод" на 25 червня 2012 р. мав заборгованість із зарплати в 8,9 млн. грн., до Пенсійного фонду - 3,7 млн.грн., за єдиним соціальним внеском - 2,8 млн.грн.

Господарський суд Харківської області звільнив від обов'язків керуючого санацією ВАТ "Ізюмський тепловозоремонтний завод" арбітражного керівника Сергія Кадацького і призначив замість нього арбітражного керівника Олега Костюка (постанова від 6 червня, справа № Б-39/02-09, вх. № 162/2- 39). Керуючим санацією С.Кадацький був з 18 листопада 2010 р. Новий керуючий призначений без визначення терміну.

Основна спеціалізація ІТРЗ - капітальний ремонт тепловозів 2ТЕ10М і 2ТЕ116, капітальний ремонт двигунів 10Д100 усіх модифікацій, капітальний ремонт і нове формування колісних пар тепловозів і вантажних вагонів, виготовлення запчастин до тепловозів та двигунів. 100% акцій підприємства належать державі в особі Міністерства транспорту та зв'язку. На заводі працює близько 300 осіб. Скорочення чисельності персоналу найближчим часом не планується.

Процедура санації ІТРЗ розпочата Господарським судом Харківської області 18 листопада 2010 р.