Протестуючі проти будівництва дороги в парку ім.Горького перемістилися під стіни Харківської облдержадміністрації

"Побиття людей, а потім вирубка лісу почалися в 2 червня в 4.30. Спочатку ми чинили опір охоронній структурі, але коли зрозуміли, що сили не рівні, просто стояли й дивилися, як пиляють дерева. Потім пішки прийшли до Харківської облдержадміністрації (ХОДА)", - заявив 2 червня "SQ" учасник акції протесту проти вирубки лісу під дорогу в парку ім.Горького (Харків) Геннадій Ковшик. За його словами, двоє протестуючих проти вирубки лісу були доставлені в лікарню.

"Сьогодні (2 червня - "SQ") був просто жах. Охоронці били людей, прикутих до дерев. Пиляли дерева, на яких сиділи альпіністи-захисники. З бензопилами кидалися на людей", - заявив "SQ" учасник акції протесту Андрій Ильгов. За його словами, силовий тиск на захисників робили співробітники КП "Муніципальна охорона".

Як повідомив прес-секретар екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова Дмитро Брук, люди, що зібралися під стінами ХОДА вимагають, щоб до них вийшли депутати Харківської облради. Зараз А.Аваков організовує зустріч депутатів і протестуючих проти вирубки дерев у парку.

Як повідомив кореспондент "SQ", у числі учасників акції - депутат Харківської міськради Андрій Руденко. Біля облдержадміністрації перебуває близько 25 працівників міліції у формі. По даним правоохоронців, в акції бере участь близько 100 чол.

Довідка "SQ".19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалене рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вул.Сумський до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в парку ім. Горького (переходить у Лісопарк). Замість вирубаних дерев КП "Харьковзеленбуд" одержить 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадження нових дерев.

20 травня почалася вирубка дерев у Цпкио ім.Горького для пробивання нової дороги. Було прорубано близько 0,5 км, після чого ввечері вирубка була зупинена працівниками міліції. Міліцію викликали представники экогруппы "Печеніги", які заявили, що вирубка дерев відбувається незаконно. Ранком 21 травня представники экогруппы "Печеніги" намагалися, за їхніми словами, своїми тілами перепинити шлях робітником, що вирубує ліс у Парку ім.Горького. У цей день один із членів ініціативної групи, правозахисник Євгеній Соловйов, був побитий працівниками бригади. 22 травня - 2 червня зіткнення між будівельниками, учасниками акції протесту, а також правоохоронними органами продовжилися.