Інтернет-телебачення "Robinzon.tv" презентували сьогодні, 2 квітня, у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO". Як повідомив директор проекту Ігор Піддубний, це симбіоз цифрового і суспільного телебачення. "Robinzon.tv" працює на правах інформаційного агентства.

За словами І.Піддубного, на сайті можна подивитися програми та новини, які робить колектив проекту, а також викласти своє відео. Таким чином, кожен охочий може стати кореспондентом, передаючи на сайт відео зі свого мобільного телефону. Технологію онлайн-мовлення з мобільного пристрою автори проекту запатентували. Кореспонденти агентства будуть мати певні паролі, за допомогою яких зможуть переривати трансляцію і робити прямі включення з місць подій. "Тут можна показувати все: від просто життя міста до академічних лекцій", - додав головний редактор проекту Сергій Васильєв. "Ми намагаємося зробити в тій чи іншій мірі український прототип російського телеканалу "Дощ", - зазначив І.Піддубний.

Як повідомила головний режисер Наталія Курдюкова, на "Robinzon.tv" показуватимуть музичні програми, розмовні (бесіди, інтерв'ю), концерти. Також на сайті запустять ранкове шоу і ток-шоу. Жорсткої сітки мовлення у "Robinzon.tv" немає. Новини виходять три рази на годину.

"Телебачення, яке транслюється по телевізору вдома, в принципі неперспективне, і робити щось телевізійне в тому сенсі, в якому ми звикли, вже просто нецікаво. Хотілося якоїсь нової форми, щоб вона була максимально щирою і цікавою", - зазначила Н.Курдюкова.

І.Піддубний заявив, що аналога "Robinzon.tv" в Україні немає. "Наш формат - це відповідь Національній раді з телебачення і радіомовлення", - додав він.

Довідка "SQ". У 2011 р. журналіст Сергій Потімков презентував сайт "Харківське інтернет-телебачення" (khit.com.ua). Ресурс є майданчиком для відеоблогів і виник, зокрема, у зв'язку із зникненням з ефіру харківських телеканалів.