На прохождение тестирования зарегистрировалась всего треть выпускниковНа участь у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО), яке стартує 15 травня, зареєструвалася лише третина харківський випускників. Про це 2 лютого повідомив журналістам директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, на 1 лютого з 8 тисяч 125 11-класників на проходження тестів зареєструвалося всього 2 тис. 463 людини, тобто 30,5%.

О.Сидоренко нагадав, що реєстрація, яка розпочалася 1 січня, триватиме до 20 лютого. Зареєструватися можна як на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти, так і за допомогою пунктів реєстрації, які організовані на базі 18 вищих навчальних закладів міста. Ці пункти працюють з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 17:00.

Як зазначив О.Сидоренко, серед найпопулярніших предметів, які обирають випускники для складання тестів, - математика, історія України, англійська мова та біологія. Найменше людей реєструється складати російську мову та всесвітню історію. Іспанську мову обрала поки тільки одна людина.

Директор регіонального центру оцінювання якості освіти також повідомив, що на пробне ЗНО, яке проходитиме з 24 до 31 березня, в Харкові зареєстровано 3 тис. 530 випускників (44% загальної кількості випускників цього року). "Така популярність пробного ЗНО зафіксована в Харкові вперше", - додав він.

Довідка "SQ". Навчальний рік для учнів 1-8 та 10 класів закінчиться 25 травня. Дев'яті класи будуть навчатися до 14 травня, після чого здадуть державну підсумкову атестацію, одинадцяті класи - до 3 травня, після чого будуть здавати іспити і проходити зовнішнє незалежне оцінювання. 12 травня на площі Свободи відбудеться загальноміський випускний вечір. 15 травня стартує проведення ЗНО, результати якого оголосять з 30 травня до 1 липня. Проведення додаткової сесії ЗНО відбудеться з 18 до 23 червня.

15 травня відбудеться тестування з хімії, 17 травня - з російської мови, 19 травня - з географії, 21 і 22 травня - з математики, 24 травня - з всесвітньої історії, 26 травня - з іноземних мов, 28 і 29 травня - з української мови та літератури, 31 травня і 1 червня - з історії України, 5 червня - з фізики, 7 червня - з біології.

Цього року випускники при складанні ЗНО матимуть можливість пройти тестування з чотирьох предметів, а не з п'яти, як було раніше. Також цього року підвищується прохідний бал з профільних предметів - тепер він повинен бути не нижчим 140. Прохідний бал з обов'язкового предмету (українська мова та література) залишиться незмінним - 124 бали.