Харківська громадська організація "Зелений фронт" у районі станції метро "Держпром" проводить акцію проти вирубки дерев у харківському Лісопарку. На акції присутні більше 20 осіб. Вони тримають у руках плакати з гаслами "Збереження Лісопарку - обов'язок кожного з нас!", "Лесопарк для народа, а не для банды урода!", "Лісопарку - статус об'єкта природно-заповідного фонду!".

За словами члена координаційної ради "Зеленого фронту" Василя Рудакова, землі Лісопарку продовжують безкоштовно гектарами видавати житлово-будівельним кооперативам, незважаючи на те що вирубка і будівництво в цій зоні незаконні, оскільки, згідно з Земельним кодексом, у парках не можна проводити забудову. За його словами, землі Лісопарку розкрадають. "За 6 років 250 кооперативів отримали землі в зелених зонах Харкова. Так, 600 га землі в Лісопарку вже передані в приватні руки", - зазначив В.Рудаков.

Він також повідомив, що зараз у Дзержинському суді Харкова розглядається позов представників "Зеленого фронту" з приводу рішення Харківської міськради про виділення 6 земельних ділянок у Лісопарку різним житлово-будівельним кооперативам.

Довідка "SQ". Харківська громадська організація "Зелений фронт" проводила акції протесту проти вирубки дерев під час будівництва дороги в Лісопарку в травні-липні 2010 р. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акцій постраждали кілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією. За інформацією міськради, у результаті будівництва дороги в Лісопарку мало бути вирубано 503 дерева, за інформацією "Зеленого фронту", було вирубано в три рази більше дерев.

Громадські слухання з питання захисту зелених насаджень у Лісопарку пройшли 19 червня 2010 р. На них була прийнята за основу резолюція, розроблена міськрадою. У ній передбачене визначення точних меж рекреаційних зон і заборона на вирубку дерев на їх території. Але про лісопаркову зону, яка не є частиною парку ім.Горького, в резолюції не йшлося.