Пользование жетонами в харьковском метро снова продлили

У Харківському метрополітені дозволили користуватися жетонами до 10 жовтня. Про це повідомили "SQ" у службі руху КП "Харківський метрополітен". "Поки не відомо, це остаточний термін, або подовжать і його", - повідомили на підприємстві.

Як уточнили в прес-службі Харківської міськради, демонтувати автомати з прийому жетонів уже почали. На це піде 10-15 днів.

Нагадаємо, з 1 жовтня жетони в метро мали припинити свою дію. Планувався повний перехід на оплату проїзду в метро тільки за допомогою безконтактних електронних карток або паперових квитків, які були введені в харківському метро 24 квітня. Тоді ж перестали продавати жетони. Для раніше придбаних жетонів на кожній станції залишили по одному турнікету. Спочатку жетони планували скасувати з 1 вересня, потім термін їх дії на прохання пасажирів знову продовжили до 1 жовтня.

Довідка "SQ". Харківський метрополітен посідає друге місце в Україні за протяжністю (35,59 км), а також за кількістю перевезених пасажирів (у середньому - близько 800 тис. осіб на добу). У харківському метро - 29 станцій, рухомий склад - 321 вагон, три лінії - Холодногірсько-Заводська, Салтівська й Олексіївська. За останні 10 років у харківському метро в експлуатацію були введені три станції Олексіївської лінії - "Ботанічний сад", "23 Серпня" і "Олексіївська". Зараз будується станція "Перемога".