В Харьковской области ликвидируют газопромысловое управление "Харковгаздобыча". Его работники – противГазопромислове управління (ГПУ) "Харківгазвидобування" планують ліквідувати шляхом передачі майна ГПУ "Шебелинкагазвидобування". Про це 1 жовтня повідомили "SQ" в управлінні з посиланням на протокол № 189 засідання правління НАК "Нафтогаз Україна" від 17.09.2010 р. "Ми стривожені цією інформацією і звернулися з відкритим листом до ЗМІ та до органів влади з проханням захистити наш колектив", - повідомили в управлінні.

Як наголошується у відкритому листі, "Харківгазвидобування" було повторно створене в 1999 р. як філія дочірньої компанії "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України" для більш ефективної експлуатації 15 родовищ, переданих за розподільним балансом від ДП "Харківтрансгаз". Відразу ж після відновлення своєї діяльності впродовж 1999-2002 рр. управління запровадило й відновило експлуатацію сьоми родовищ (у тому числі Коломацького, Наріжнянського і Краснокутського), які до цього перебували на балансі інших підприємств і довго залишалися необладнаними. Управління ввело в експлуатацію 11 промислових установок підготовки нафти і газу. За 1999-2010 рр. в експлуатацію було введено 145 свердловин. За останні три роки управлінням відкрито два нових родовища - Недільне і Південно-Коломацьке, а також нові осередки на існуючих родовищах - Наріжнянському, Березівському та Юліївському.

У листі наголошується, що, схоже, не трудові досягнення колективу є критерієм для можливих структурних змін. "Основним чинником для прийняття рішення про ліквідацію ГПУ, на думку колективу управління, стали взаємини керівників високого рангу", - підкреслюється в листі. "Невже нинішні керівники "Нафтогазу України" не розуміють згубність такого кроку і його подальші слідства, як з економічної, так і з соціальної точки зору?", - заявили в "Харківгазвидобування".

За інформацією управління, в ГПУ працює 1 тис. 365 осіб. "Ці люди знаходяться під загрозою звільнення і можуть залишитися без роботи і засобів до існування. Це фахівці зі стажем роботи 10-15 років", - наголошується в листі.

Як повідомили в профкомі "Харківгазвидобування", зараз на підприємстві вакантне місце його керівника. Призначений генеральним директором "Харківгазвидобування" в 2008 р. Григорій Сушко був звільнений на початку 2010 р. Зараз його обов'язки тимчасово виконує один з його заступників.