Комната-музей С. Есенина открылась после ремонта в Харькове
Кімната-музей, присвячена життю і творчості російського поета Сергія Єсеніна, 1 вересня відкрилася після капітального ремонту у харківській спеціалізованій школі № 17 (Київський район). Відкриття збіглося зі святом першого дзвоника. Реконструкція музею проведена за підтримки начальника Статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ) Віктора Остапчука. Свято першого дзвоника крім нього, зокрема, відвідали директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко та в. о. харківського міського голови Геннадій Кернес, який подарував першокласникам щоденники та листівки з таблицею множення.

Ініціатор створення музею, вчитель російської і української мов і літератури Світлана Бредун повідомила "SQ", що ідея організувати музей з'явилася 15 років тому, відкрити його вдалося 10 років тому. У ньому представлені книги творів С.Єсеніна, різні документи, фотографії поета і фотографії, що відображають епоху, в яку він жив і творив. Частина експонатів - копії тих, що зберігаються в музеї С.Єсеніна у Москві (Росія). Окремий стенд розповідає про роль Харкова у долі письменника (він приїжджав сюди в 1920 р.).

Також з ініціативи Г. Кернеса і Харківської міськради школа отримала на реконструкцію 1 млн.грн., і до початку нового навчального року вона повністю відремонтована.