На главных магистралях Харькова появились знаки для гостей Евро-2012

За ініціативи УЄФА в усіх містах, що прийматимуть матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 р., стали встановлювати спеціальні дорожні знаки і позначення для гостей турніру. Як повідомили "SQ" у Департаменті з підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради, дорожні знаки від УЄФА зараз встановлюються на всіх головних магістралях, вулицях і площах Харкова. Всього таких знаків по Харкову буде більше тисячі.

У департаменті відзначили, що ці знаки зрозумілі мешканцям європейських країн, оскільки їх використовують у всьому світі. І якщо під час Євро-2008 в Австрії та Швейцарії подібні знаки були чорно-білими, то в Україні для транспорту вони виконані на білому фоні, для пішоходів - на фіолетовому.

На спеціальних дорожніх знаках для пішоходів зазвичай вказується інформація про направлення до зупинок міського транспорту, до вокзалів, аеропортів, метро, ​​а також до фан-зони. Числа з апострофом вказують час, необхідний людині для того, щоб дійти пішки до тієї чи іншої точки.

Для автомобілістів на дорожніх знаках позначені найближчі парковки і перехоплюючі паркінги та їх номери. Так, буква "P" означає парковку, а "R" - перехоплюючий паркінг. Цифри, розташовані внизу цих букв, позначають номер парковки або перехоплюючого паркінгу (це може бути одне число, наприклад, "24", або подвійне - "32-38" і т.д.).

Усі знаки - тимчасові, і після Євро-2012 будуть демонтовані.

Фото - Александр Гилёв

Довідка "SQ". Загальний бюджет проекту установки покажчиків УЄФА для транспортних засобів і пішоходів в Україні склав приблизно 250 тис. євро. Всі витрати УЄФА взяв на себе. Було виготовлено 6 тис. 428 покажчиків, з яких 2 тис. 520 - для Києва, 1 тис. 642 - для Донецька, 1 тис. 170 - для Харкова та 1 тис. 96 - для Львова.