Прокуратура хочет взыскать с "Харьковсахарсбыта"  более 250 млн.грн.Прокуратура Харківської області подала позов до суду про стягнення 253 млн. грн. на користь держави з ДП "Харківцукорзбут". Про це 1 червня повідомили "SQ" у прес-службі прокуратури Харківської області.

За інформацією прес-служби, підприємство 24 листопада 2010 р. уклало договір поставки цукру ТОВ "ПДФ-ХІМ". Після серії фіктивних операцій цукор так і не був поставлений. Прокуратура Київського району спільно з податковою інспекцією провели перевірку діяльності ДП "Харківцукорзбут" за підозрою у відмиванні грошей. За результатами перевірки прокуратура встановила, що договір є фіктивним, і звернулася до суду. Прокуратура також звернулася до Держфінмоніторингу України з дорученням перевірити весь ланцюжок фіктивних операцій.

Довідка "SQ". ДП "Харківцукорзбут" було створено для стабілізації ринку цукру. Це єдине подібне підприємство в Україні. На базі "Харківцукорзбуту" створено резервний фонд цукру, за допомогою якого можна компенсувати коливання цін на споживчому ринку.