Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно заступника начальника Золочівського райвідділу міліції, якого 28 лютого затримали за отримання хабара. Про це повідомили "SQ" у прес-службі облпрокуратури.

Міліціонера звинувачують у скоєнні злочинів за ч.2 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання) та ч.3 ст. 364 КК України (зловживання владою працівником міліції). Наразі підозрюваний затриманий, у справі проводиться перевірка. Як повідомили в прес-службі прокуратури, міліціонер вимагав у місцевого мешканця 5 тис. дол. за повернення незаконно конфіскованого автомобіля з товарами.

Нагадаємо, як стало відомо "SQ", заступник начальника Золочівського райвідділу міліції Головного управління МВС України в Харківській області та його помічник, начальник дільничих інспекторів, 28 лютого були затримані за отримання хабара. За отриманою інформацією, працівники міліції вранці 28 лютого одержали 4 тис. грн. за непритягнення до кримінальної відповідальності підприємця за незаконний перетин кордону автомобілем "Газель" з товаром. Увечері вони отримали за це ще 1,5 тис. дол.