У Харкові триває підготовка гідів-перекладачів, які будуть працювати з іноземними гостями під час чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Про це 31 січня на засіданні постійної комісії з міжнародної співпраці, інвестицій і сприяння підготовці та проведенню в Харкові Євро-2012 Харківської міськради повідомив директор Департаменту міжнародної співпраці міськради Віктор Рудь. За його словами, підготовку проходять близько 50 фахівців, яких навчають професійним основам перекладу і супроводу.

"Гідів-перекладачів будуть продовжувати набирати на навчання та в лютому-березні. Серед них - і давно практикуючі екскурсоводи. А до квітня вже визначиться команда гідів, яка буде надавати інформаційно-супровідні послуги іноземним туристам під час Євро-2012", - зазначив В.Рудь.

Він також підкреслив, що зараз закінчується розробка 16 туристичних маршрутів містом та області. Ці маршрути будуть використовувати в інфраструктурі розваг під час Євро-2012 у Харкові. За словами директора департаменту, наразі 70 іноземців, які забронювали готельні номери в Харкові на час Євро-2012, виявили бажання відвідати пам'ятки Харківського регіону.

Довідка "SQ". Як повідомили у грудні в Харківському обласному туристсько-інформаційному центрі, в Харківській області визначено п'ять головних туристичних маршрутів, які увійшли до Золотого кільця Слобожанщини: "Історія харківських садиб", "Слідами великого художника", "Стежками мандрівного філософа", "Казки харківської Швейцарії" і "Святині Слобідського краю".

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням, у Харкові 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.