Харківська фан-зона на пл. Свободи під час Євро-2012 буде доступна для вболівальників усіх збірних, а не тільки команди Голландії. Про це 1 лютого повідомив журналістам заступник харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Олександр Попов.

"Єдине обмеження - це місткість фан-зони, яка становитиме 45 тисяч осіб. Якщо кількість уболівальників, які бажають відвідати фан-зону, буде набагато більшою, то ми запропонуємо фанам розміщуватися в кафе і пабах поруч з площею Свободи. Думаю, в цих закладах обов'язково встановлять великі телевізійні екрани", - зазначив О.Попов.

Також заступник мера підкреслив, що вже проведені переговори з компанією-оператором, яка побудує фан-зону. "Попередньо ми отримали усну згоду і тепер чекаємо підписання контракту. Як тільки він буде підписаний, ми назвемо цю організацію", - додав О.Попов.

Довідка "SQ". Як раніше повідомив директор Департаменту підготовки та проведення в Харкові Євро-2012 Олександр Нечипоренко, голландці в дні матчів своєї збірної хочуть орендувати харківську фан-зону і надати сцену для виступу своїм артистам.

Також О.Нечипоренко зазначив, що проект будівництва фан-зони на площі Свободи вже розроблений. Будівництво обійдеться в 11-12 млн.грн., 750 тис. євро на будівництво фан-зони виділить Харкову УЄФА. Союз надасть обладнання, великий і два додаткових екрани.

На пл. Свободи буде розташовуватися головна фан-зона Харкова. Її площа - 22,5 тис. кв.м, фан-зона вміщатиме до 45 тисяч уболівальників. У фан-зоні, яка працюватиме протягом усього терміну проведення чемпіонату - з 8 червня до 1 липня 2012 року, - планується проводити всі основні масові заходи в рамках чемпіонату для дозвілля харків'ян і гостей міста, а також транслювати матчі. Сцену розмістять біля готелю "Харків". Матчі будуть транслюватися з трьох екранів: один буде розташований безпосередньо на сцені, інші два - у різних точках фан-зони. На площі працюватиме координаційний штаб, VIP-зона з окремим входом, інфраструктурою та медіа-центром, камери зберігання, службово-адміністративні приміщення. Фан-зону планується забезпечити електро- та водопостачанням, водовідведенням. Там будуть організовані пункти продажу продуктів харчування та напоїв, сувенірної продукції, а також три пункти надання медичної допомоги. У вимогах УЄФА - на період проведення чемпіонату з футболу захистити по периметру всі фан-зони в місті.