Сегодня в Лондоне откроются Олимпийские игрыЦеремонія відкриття ХХХ літніх Олімпійських ігор відбудеться сьогодні, 27 липня, в Лондоні (Великобританія). В Іграх візьмуть участь понад 10,5 тисяч спортсменів з 205 країн світу, які розіграють 302 комплекти медалей у 37 видах спорту. Україна на Олімпіаді представлятиме 245 спортсменів, серед яких - 19 харків'ян.

Президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Сергій Бубка побажав українським спортсменам максимальної концентрації під час виступу, не "перегоріти" до старту і бути впевненими у своїх силах, передав офіційний сайт НОК.

З початком Олімпіади українських спортсменів привітав також президент України Віктор Янукович. "Упевнений, серед вас - представників нашої національної олімпійської команди - майбутні рекордсмени і герої Ігор чотириріччя. Достойно уявляйте нашу державу, і нехай з вами будуть удача, спортивна витримка і воля до перемоги", - зазначив президент.

Як заявила народний депутат Ірина Бережна, на Олімпіаді вона буде вболівати за харківських спортсменів. "Мені особливо приємно, що у складі олімпійської збірної України аж 19 харківських спортсменів. Мрію, щоб олімпійське золото приїхало до Харкова. Щоб представники Першої столиці показали свої найкращі результати і повернулися додому знаменитими й отримали добрі преміальні", - підкреслила вона.

Також Бережна повідомила, що перед від'їздом української збірної на Олімпіаду вона спеціально зустрічалася з Бубкою. "Я попросила Сергія Назаровича передати слова підтримки спортсменам нашої команди. Як відомо, Бубка буде брати участь у церемонії підняття прапора України в Олімпійському селищі і урочистій церемонії відкриття Ігор", - зазначила народний депутат.

Довідка "SQ". Літня Олімпіада-2012 пройде в Лондоні з 27 липня до 12 серпня. Першими серед українських олімпійців вступлять у боротьбу лучники, для яких змагання розпочнуться сьогодні, 27 липня.

Офіційну делегацію від України на Олімпійських іграх у Лондоні очолить прем'єр-міністр Микола Азаров. Також до складу делегації увійдуть міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Саффіулін, заступник голови служби, член виконкому НОК Вадим Сисюк, шеф місії олімпійської делегації в Лондоні, директор Департаменту фізичного виховання та масового спорту Держмолодьспорту Ніна Уманець.