Жеребкування групового раунду Ліги Європи відбулася 26 серпня в Монако. Три українські клуби, які продовжують боротьбу в Лізі Європи, дізналися своїх суперників в групах, повідомив сайт УЄФА.

"Металіст" (Харків) зіграє в групі G, де його суперниками будуть "АЗ" (Нідерланди), "Аустрія" (Відень, Австрія) і "Мальме" (Швеція).

"Динамо" (Київ) зіграє в групі Е, де його суперниками будуть "Бешикташ" (Туреччина), "Сток Сіті" (Англія) і "Маккабі" (Ізраїль).

"Ворскла" (Полтава) зіграє в групі B, де її суперниками будуть "Копенгаген" (Данія), "Стандарт" (Бельгія) і "Ганновер" (Німеччина).

Матчі групового етапу Ліги Європи відбудуться 15 і 29 вересня, 30 жовтня, 3 листопада, 30 листопада-1 грудня, а також 14-15 грудня. По дві кращі команди кожної групи вийдуть в плей-офф, куди також потраплять клуби, що посіли треті місця в групах Ліги чемпіонів УЄФА.



 

Довідка "SQ". Харківський "Металіст" 25 серпня у матчі раунду плей-офф футбольної Ліги Європи на виїзді обіграв ФК "Сошо" (Франція) з рахунком 4:0. 18 серпня в першому матчі "Металіст" вдома зіграв з "Сошо" внічию 0:0.

Київське "Динамо" 25 серпня вдома обіграло "Літекс" (Болгарія) з рахунком 1:0. У першому матчі "Динамо" отримало перемогу з рахунком 2:1.

Полтавська "Ворскла" 25 серпня на виїзді обіграла "Динамо" (Бухарест, Румунія) з рахунком 3:2. Перший матч "Ворскла" виграла з рахунком 2:1.

З Ліги Європи вибули ФК "Карпати" і ФК "Дніпро". Далі в боротьбу за єврокубок вступили їхні суперники ФК "ПАОК" (Греція) та ФК "Фулхем" (Англія).