Збірна України в першому для себе матчі відбіркового турніру чемпіонату світу 2014 р. з футболу в Лондоні зіграла внічию 1:1 зі збірною Англії. На 39-й хвилині Коноплянка, змістившись із лівого флангу в центр, відкрив рахунок, відправивши м'яч у дальню "дев'ятку" з 25-ти метрів. На 87-й хвилині Лемпард реалізував пенальті, призначене за гру рукою Хачеріді в штрафному майданчику.

Після матчу головний тренер команди України Олег Блохін заявив: "Я думаю, що кращого старту і придумати не можна. Адже ми грали з однією з найкращих команд світу на "Уемблі" в першому ж матчі відбіркового циклу, і зіграли вдало. Думаю, що в першому таймі ми створили збірній Англії певні проблеми, які вона ніяк не могла вирішити. Та й моменти у нас спочатку були дуже гарні". Тренер збірної Англії Рой Ходжсон зазначив: "Ми заслуговували на те, щоб зрівняти рахунок у цьому матчі, хоча втрачені сьогодні очки ще можуть нам відгукнутися. З іншого боку, добре, що не програли".


Довідка "SQ". Склади команд.

Англія: Харт, Джонсон, Ягелка, Лескотт, Бейнс (Бертран, 73), Джеррард, Лемпард, Клеверлі (Уелбек, 62), Окслейд-Чемберлен (Старрідж, 68), Мілнер, Дефо.

Україна: П'ятов; Гусєв, Хачеріді, Ракицький, Селін (Шевчук, 75); Тимощук, Гармаш, Ротань (Назаренко, 90), Коноплянка, Ярмоленко, Зозуля (Девіч, 89).

Попередження: Дефо (48), Джеррард (54), Лескотт (70), Джонсон (90) - Селін (56), Гармаш (79), Хачеріді (87). Вилучення: Джеррард (89, повторне попередження).