Жіноча збірна України завоювала бронзову медаль Олімпіади в естафетному бігу 4х100 метрів. Про це повідомив сайт Олімпіади.

Золота медаль - у збірної США, представниці якої пробігли естафету за 40,82 сек. Срібну медаль завоювала збірна Ямайки, яка вирвалася на друге місце з результатом 41,41 сек. Хочf спортсменки з Ямайки і порушили правила передачі естафетної палички, заступивши за грань спеціального коридору, протест на їх порушення ніхто не подав.

Бронзову медаль отримала команда України у складі Олесі Повх, Христини Стуй, Марії Ремень та Єлизавети Бризгіної, які пройшли дистанцію за 42,04 сек.

Також eчора, 10 серпня, відбувся фінал змагань з плавання на відкритій воді на дистанції 10 км. Харків'янин Ігор Червінський фінішував 14-м sз результатом 1:50:56. Олімпійським чемпіоном у цій дисципліні став туніський плавець Уссама Меллулі (1:49:55,1), "срібло" у німця Томаса Лурца, який відстав від переможця на 3,4 сек. Бронзову медаль завоював канадець Річард Вайнбергер, який програв переможцю 4,4 сек.

Довідка "SQ". Загалом в активі України на Олімпіаді - три золоті, одна срібна і дев'ять бронзових медалей. Станом на ранок 11 серпня це 20-е місце в медальному заліку.