Харьковчанин А. Гвоздик в скандальном поединке получил "бронзу" ОлимпиадыХарківський боксер Олександр Гвоздик (вагова категорія до 81 кг) не зміг пробитися у фінал Олімпіади-2012. У півфінальному поєдинку в ніч на 11 серпня Гвоздик боксував із казахом Аділбеком Ніязімбетовим. Хоча бій і пройшов за невеликої, але явної переваги харків'янина, який був активнішим і частіше потрапляв у суперника, судді зафіксували нічию з рахунком 13:13, а за додатковими показниками кращим визнали казахського боксера. Таким чином, Гвоздик отримав бронзову медаль.

Українська сторона подала протест на результат цього поєдинку. Однак Міжнародна асоціація аматорського боксу відмовилася від перерахування очок і визнала рішення суддів правильним.

У цей же день українець Тарас Шелестюк (до 69 кг) теж не зміг вийти у фінал Олімпійських ігор, поступившись у півфінальній стадії змагань британцеві Фредді Евансу. Суддівська колегія віддала перемогу британському боксерові з мінімальною перевагою 11:10. Таким чином, Шелестюк зупинився в кроці від фіналу і приніс Україні бронзову медаль.

Ще три українські боксери - Василь Ломаченко, Олександр Усик та Денис Берінчик - вийшли у фінал олімпійського турніру.

 

Довідка "SQ". Загалом в активі України на Олімпіаді - три золоті, одна срібна і дев'ять бронзових медалей. Станом на ранок 11 серпня це 20-е місце в медальному заліку.