Донецький "Шахтар" став володарем Суперкубка України з футболу сезону 2011/12 рр., обігравши в Луганську земляків з "Металурга". Матч закінчився з рахунком 2:0, голи забили Луіс Адріано (5-а хв.) і Дуглас Коста (35-а).

Так, "Шахтар" став володарем усіх національних титулів цього сезону - чемпіоном країни, володарем Кубка України (у його фіналі він також переміг "Металург") і Суперкубка.

Після матчу головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу заявив: "Вийшла справжня кубкова гра, в якій ми були сильнішими за суперника. Створили більше моментів, контролювали гру з першої і до останньої хвилини. Правда, часом ми не дуже добре виглядали. Але були моменти, коли ми легко розкривали оборону суперника".

Довідка "SQ". Склади команд: "Металург": Бандура, Морозюк, Чечер, Воловик, Голайдо, Макрідіс, Лазич (Прийма, 66), Нельсон, Димитров (Іванко, 81), Соарес (Данило, 46), Казарян.

"Шахтар": П'ятов, Срна, Ракицький, Кучер, Рац, Степаненко, Фернандіньо, Коста (Ілсіньо, 65), Тейшейра (Девіч, 77), Мхітарян, Адріано (Едуардо, 65).

Попередження: Воловик, Чечер - Степаненко, Ракицький, Девіч.

Вилучення: Воловик, 86 (повторне попередження).