Головний тренер збірної України з футболу Олег Блохін оголосив список з 26 гравців, викликаних на збори до чемпіонату Європи-2012. Підготовка спортсменів пройде в Туреччині з 15 до 24 травня. Як повідомив офіційний сайт Федерації футболу України, ще вісім гравців увійшли до резерву національної команди. "Ці футболісти не поїдуть на збори до Туреччини, але зобов'язані утримувати себе в ігровому тонусі і бути готовими підключитися до підготовки збірної в будь-який момент", - зазначив О.Блохін.

Найбільше представництво в списку у київського "Динамо" - дев'ять футболістів, з донецького "Шахтаря" викликані шість представників, з дніпропетровського "Дніпра" - три, два гравці - з харківського "Металіста".

Так, до складу збірної увійшли: воротарі: Андрій П'ятов ("Шахтар", Донецьк), Олександр Горяїнов ("Металіст", Харків), Максим Коваль ("Динамо", Київ), Олександр Бандура ("Металург", Донецьк); захисники: Ярослав Ракицький, Олександр Кучер, В'ячеслав Шевчук (усі - "Шахтар"), Тарас Михалик, Євген Хачеріді (обидва - "Динамо"), Віталій Мандзюк ("Дніпро"), Богдан Бутко ("Іллічівець", Маріуполь), Євген Селін ("Ворскла", Полтава); півзахисники: Олександр Алієв, Денис Гармаш, Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко (усі - "Динамо"), Євген Коноплянка, Руслан Ротань (обидва - "Дніпро"), Сергій Назаренко ("Таврія", Сімферополь ), Тарас Степаненко ("Шахтар"), Анатолій Тимощук ("Баварія", Німеччина, Мюнхен); нападники: Артем Мілевський, Андрій Шевченко (обидва - "Динамо"), Марко Девіч ("Металіст"), Євген Селезньов ("Шахтар "), Андрій Воронін ("Динамо", Росія, Москва).

До резерву включені: Богдан Шуст ("Шахтар"), Артем Федецький ("Карпати", Львів), Олександр Воловик ("Металург", Донецьк), Едмар ("Металіст"), Максим Калиниченко, Антон Шиндер обидва - "Таврія") , Роман Безус ("Ворскла", Полтава), Олександр Ковпак ("Арсенал", Київ).

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде з 8 червня до 1 липня в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня (початок о 19:00) на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня (21:45) - Нідерланди-Німеччина і 17 червня (21:45) - Нідерланди-Португалія.