Збірна України в рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року 2 вересня провела товариський матч зі збірною Уругваю, в якому програла з рахунком 2:3. Голи в українців забили Андрій Ярмоленко (1-а хв.), Євген Коноплянка (45-а), у уругвайців відзначилися Альваро Гонсалес (43-я), Дієго Лугано (61-а), Абель Ернандес (87-а).

Матч пройшов у Харкові, на стадіоні "Металіст".

До кінця 2011 р. українська збірна проведе кілька товариських матчів. 6 вересня відбудеться поєдинок в Празі проти збірної Чехії, 7 жовтня - в Софії, на стадіоні "Васил Левскі", проти збірної Болгарії, 11 жовтня - в Таллінні, на "Ле Кок Арена", проти збірної Естонії. 11 листопада українці зіграють товариський матч зі збірною Німеччини в Києві, на НСК "Олімпійський", а 15 листопада - зі збірною Австрії у Львові, на "Арена Львів". Ці матчі відбудуться в тому випадку, якщо німці та австрійці не будуть грати в плей-офф Євро-2012.

Поєдинки стануть матчами відкриття нових українських стадіонів до Євро-2012.

Довідка "SQ". У складі збірної України грали: Шовковський, Бутко, Ракицький, Кучер, Шевчук, Гай, Тимощук, Ярмоленко, Коноплянка (Калиниченко, заміна на 79-й хв.), Девіч (Селезньов, 59-я), Воронін.

У складі збірної Уругваю: Муслера, Касерес, Лугано (Коатес, 74-я), Годін, Родрігес (Рамірес, 63), Егурен, Перес (Гаргано, 63), Максі Перейра, Гонсалес (Ернандес, 79), Кавані, Суарес.

Попередження: Гай - Егурен.

Арбітр матчу - Бьорн Куйперс (Нідерланди).

Матчі Євро-2012 в Україні приймуть Донецьк, Київ, Львів і Харків.