Команда Харкова з водного поло (колишня "БМК") позбавлена ​​фінансування та спонсорської підтримки, і потребує коштів, щоб із жовтня брати участь у новому сезоні чемпіонату України та інших змаганнях. Про це розповів "SQ" президент Харківської обласної федерації водного поло Михайло Єсауленко.

Він зазначив, що зараз багато провідних гравців команди роз'їхалися. "Але якщо у нас знову з'являться фінансові ресурси, гравці готові повернутися до Харкова і відстоювати честь рідної команди", - додав Єсауленко. Він підкреслив, що якщо у Харкова не буде команди майстрів, то діти будуть позбавлені мотивації займатися в секціях водного поло, а розвиток цього виду спорту в місті буде приреченим.

Нагадаємо, ЗМІ неодноразово писали про те, що однією з причин припинення фінансування команди з водного поло керівництвом "Безлюдівського м'ясокомбінату" є те, що два сезони поспіль команда "БМК" у фінальних поєдинках за титул чемпіона України зі скандалом програвала маріупольському "Іллічівцю". При цьому мали місце спірні дії і помилки арбітрів на користь маріупольців. Всі протести харків'ян, подані в Федерацію водного поло України, були відхилені. Сам же "БМК" на сьогодні є дворазовим чемпіоном України і триразовим володарем Кубка України з водного поло.

Також президент обласної федерації з водного поло заявив, що ще однією проблемою є те, що в Харкові немає тренувальної бази для ватерполістів. "У прямому сенсі слова спортсмени поневіряються по комерційним басейнам, не маючи свого. І у всіх цих басейнах потрібно платити великі гроші, яких у наших спортсменів немає. Тому ми постійно шукаємо більш вигідні варіанти. Наприклад, як діти можуть потрапити в "Тетру"? Ніяк. Поки вони можуть займатися в басейні "Піонер", там теж сплачуємо гроші, але не такі великі", - зазначив Єсауленко. Він нагадав, що раніше хорошою базою для ватерполістів був СК "Локомотив", але зараз там тренуються тільки синхроністки і працюють водні гірки. "Але хіба гірки прославляють місто? Проблема в тому, що сьогодні багато дітей хочуть займатися водним поло, але для цього виду спорту в Харкові немає ніякої бази. Зараз різні спортшколи міста готують близько 500 юних ватерполістів, а їх могло б бути набагато більше", - уточнив Єсауленко.