На базі спорткомплексу ХТЗ у Харкові в перспективі хочуть побудувати легкоатлетичний центр. Про це повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Однак, зазначив він, сьогодні не весь спорткомплекс належить області, що ускладнює реалізацію проекту з його реконструкції. "Є будівлі та споруди (в тому числі футбольні поля, технічні будівлі, частина землі), що належать приватним компаніям, які брали участь у приватизації Харківського тракторного заводу, і їм колись перейшли всі ці об'єкти. Провести з ними переговори про передачу об'єктів у власність області поки не вдається: вони не йдуть на розмову. Хоча ці споруди не приносять їм жодної комерційної вигоди", - зазначив Савін.

Він підкреслив, що спорткомплекс зараз функціонує за рахунок обласного бюджету та коштів, які сам заробляє. "Якщо б ми спільно з містом побудували на базі комплексу новий легкоатлетичний центр, то він був би більш затребуваним, ніж існуючий легкоатлетичний манеж, і задовольнив би всіх охочих. Тим більше, що поруч зі стадіоном "ХТЗ" знаходяться лісопаркова зона та басейн. Можна було б створити чудовий центр відпочинку і заняття спортом", - додав Савін.

Він також зазначив, що на базі спорткомплексу потрібно побудувати додаткові футбольні поля, відновити існуючі, а також організувати паркову зону для відпочинку харків'ян.