Харьковчанин А. Гвоздик стал лучшим украинским боксером турнира "Кубок Европы - 2010"Міжнародний турнір з боксу "Кубок Європи" завершився у харківському Палаці спорту "Локомотив" ім. Г.Кірпи. 23 жовтня відбулися фінальні поєдинки у десяти вагових категоріях.

У категорії до 49 кг Олександр Самойлов (Росія) рішенням суддів виграв бій у Елвіна Мамішзаде (Азербайджан) за загальною кількістю ударів (8:6).

У категорії до 52 кг Нордін Оубаалі (Франція) переміг Ронні Бебліка (Німеччина) з рахунком 10:4.

У категорії до 56 кг Денис Макаров (Німеччина) програв Люку Кемпбеллу (Англія) з рахунком 2:4.

У категорії до 60 кг киянин Денис Берінчік здолав Семена Грівачова (Росія) з рахунком 8:4.

У категорії до 64 кг кримчанин В'ячеслав Кісліцин виграв поєдинок у Володі Айрапетяна (Вірменія) з рахунком 7:1.

У категорії до 69 кг сумчанин Тарас Шелестюк переміг Магомедкаміла Мусаєва (Росія) з рахунком 6:1.

У категорії до 75 кг Євген Хитров (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.) у другому раунді нокаутував Андраніка Хакобяна (Вірменія).

У категорії до 81 кг харків'янин Олександр Гвоздик впевнено переміг Айнара Карлсона (Естонія) - бій був зупинений в третьому раунді з огляду на явну перевагу харків'янина (17:0).

У категорії до 91 кг Олександру Усику (АР Крим, Україна) була присуджена перемога в бою з Тервелом Пулевим (Болгарія) з причини відмови секунданта болгарського боксера від продовження бою в третьому раунді.

У категорії понад 91 кг Роман Капітоненко (Фастів, Київська обл.) переміг Андрія Афоніна (Росія) з рахунком 9:5.

Рішенням оргкомітету турніру О.Гвоздик визнаний кращим українським боксером "Кубка Європи - 2010".

Довідка "SQ". Міжнародний турнір з боксу "Кубок Європи" - перший в історії аматорського боксу подібний турнір серед чоловіків, який визначив кращих європейських боксерів у десяти вагових категоріях. Для участі в турнірі були відібрані по 4 боксери згідно рейтингу Європейської конфедерації боксу. У турнірі взяли участь спортсмени з п'ятнадцяти країн: Азербайджану, Англії, Вірменії, Білорусі, Болгарії, Латвії, Македонії, Молдови, Німеччини, Росії, Румунії, Франції, Естонії, Угорщини та України.